Geschiedenis


De Geschiedenis van het museum.

Geschiedenis

Op 2 juli 2000, na de brand van onze geliefde boerderij, ben ik met deze koeienverzameling begonnen. Onze dochter Greta had door de jaren heen een heel koeienservies bij elkaar gespaard. Twee koppen met schotels bleven daarvan over. Ze gaf ze aan mij met de woorden: `Ma die koppen met schotels zijn een mooi begin voor jouw koeienservies.' En dat is ook wel gebleken. Het servies staat inmiddels weer compleet in een vitrinekast te pronken.

Zaterdag 19 mei was het nieuwe huis klaar en een dag later vierden we mijn verjaardag. Iedereen nam koeienspullen mee als cadeau: handdoeken, flessen, kop en schotels, koeien in verschillende formaten etc.

Hoogtepunten

Werkbezoek College van Burgemeester en Wethouders

Op dinsdag 29 augustus 2017 kwam het College van burgemeester en Wethouders van de gemeente Oudewater naar het koeienmuseum voor een werkbezoek.

Ekdom in de ochtend

Op woensdag 23 augustus is Jannie aanwezig geweest in het het ochtend programma van Gerard Ekdom op Radio 2 om over het museum te praten. Jannies-koeienmuseum bij Ekdom in de ochtend

Artikel in het AD

Op donderdag 17 augustus 2017 is het AD langs geweest voor een gesprek en opnames met als uitkomst een mooi artikel in het AD van Maandag 21 augustus 2017. AD: Uniek koeienmuseum in Papekop barst van de bijzondere verhalen

Hebbie 'n Hobby

In april 2016 heeft RTV Krimpenerwaard opnames gemaakt in het koeienmuseum en tevens een interview gehouden met Jannie voor het programma "Hebbie 'n Hobby". Kijk de volledige aflevering hieronder.

Man bijt hond

Een hoogtepunt was het bezoek van het t.v.-programma 'Man bijt hond'. Op dinsdag 19 februari 2008 kwam dit programma opnames maken, die van 's morgens 11.00u tot 's middags 15.00u duurden. Op deze uitzending heb ik heel veel leuke reacties gekregen en ook nu nog spreken mensen mij daarop aan, als ik ergens op een rommelmarkt loop.